Hírek

V V D V

Ez így karcsú

 

írta: Maurice

2011-10-02 22:57

D, mint döntetlen, V, mint vereség, valamint Gadzsijev vezetőedző szemszögéből V, mint Viszlát! Mióta Dzsudzsák nincs a pályán, szétestek a dolgok Dagesztánban.

Az Anzsi Mahacskala klubvezetése megköszönte Gadzsi Muszlimovics Gadzsijev vezetőedző értékes munkáját. Ez elsőre kedves gesztusnak tűnhet, ha azonban figyelembe vesszük, hogy közben kirúgták az állásából, már árnyaltabb képet kapunk.

Miután túl sok figyelmet fordított a játékvezetők szakmai irányítására, eltiltása miatt pedig kevesebbet a csapat igazgatására, sorban jöttek a kudarcok. Az Anzsi a 25. forduló döntetlenje után megerősítette 7. helyét az orosz bajnokságban.

A csapat irányítását Andrej Gorgyejev és Roberto Carlos vették át. Utóbbi szakember onnan lehet ismerős, hogy egészen mostanáig hátvédet játszott az Anzsi Mahacskalában.

A 26., Lokomotyiv Moszkva elleni fordulót már a kispadról irányította Carlos, ami azért volt baj, mert az 5. percben onnan fejeltek gólt, ahol ő szokott állni a védelemben. A többi védő pedig szemérmesen pislogva várta, hogy a brazil legenda ezúttal is kivédekezi majd. Az ilyen helyzetek megoldása vélhetően a jövőben is komoly fejtörést fog okozni az új szakvezetőnek, akinek nélkülöznie kell saját játékát.

A két hét múlva soron következő, Szpartak Nalcsik elleni bajnokin azonban a visszatérő Dzsudzsák Balázsra kis szerencsével már számíthat. Balázs visszatért a klubhoz kulcscsonttörése után, és ha a 11-ei európabajnoki selejtezőn pályára lép a válogatott mezben, talán klubjában is kap majd egy félidőt.

Eközben az Anzsi Mahacskala a közepesen közepes 8. helyre került, egyre messzebb az európai kuparészvételt jelentő pozícióktól.
 
Roberto Carlos fontol

Roberto Carlos fontol