Hírek

Újra negyedik

Anzsi - Dinamo 2:1 (1:1)

 

írta: Maurice

2011-08-22 23:30

A Premjer Liga 21. fordulója visszaöntötte a lelket az Anzsi-szurkolókba. Az előző kör idegenbeli 3:0-ja után ismét negyedik helyen az Anzsi, két ponttal lemaradva a harmadik Dinamo, és kilenccel a vezető CSZKA után.

A hazai fű és a zabolátlan Vad Had ismét helyzetbe hozta Dagesztán büszkeségeit. A nagy akarás és a fergeteges iram után végül a szerencse hozta az első gólt. Az Anzsi éppen elveszítette a labdát támadás közben, és úgy látszott a kék-fehérek jöhetnek, de ekkor az elveszített labdára rámozduló két Dinamo-védő kioltotta egymást, a labda pedig átgurult alattuk. A szemfüles Buszufa, immár túl a muszlim böjt fáradalmain, nem habozott értékesíteni a szerencsés helyzetet, 1:0.

Az ellenfél gólja legtöbbször szabálytalan és igazságtalan. Most is így volt ez. Az Anzsi támadását egy hátulról becsúszó moszkvai védő akasztotta meg, lesértve ezzel a meginduló Gadzsibekovot. A pillanatnyi megbotránkozást kihasználva egy mutatós (de etikailag maximálisan kifogásolható) támadás végén Voronyin közvetlen közelről szégyenítette meg a tehetetlen mahacskalai kapust.

A szünetben Gadzsi Gadzsijev mester valamelyest összecelluxozta a morált. Győzelemre szólította fel a bepottyant góltól részben megtört hazai fiúkat.

A második félidő 26. percében, kihasználva, hogy a Dinamo még a játékvezetővel perel a megadott szabadrúgás miatt, Ivanov gyorsan Prudnyikovhoz passzolt, aki egy esetlen mozdulattal elpasszolta kapufa és a kapus között a labdát, ami, ha ügyesen csinálják, gólnak számít.

Egy büntetőrúgás borzolta még a hazai kedélyeket, amelyet azonban a Revisvili kapus, aki nagyságrendekkel jobb mint például Van der Sar, kitornázott a kapu elől.

Dzsudzsák Balázs formája, ha ez egyáltalán lehetséges, egyre jobb. Ezen az összecsapáson az is a lábára játszott, hogy kedvenc helyén, a labdarúgópálya bal szélén (a szemben ülőknek ez jobb oldal) játszatta őt Gadzsijev edző. Balázs elégedetten értékelt a meccs után.

Az Anzsi jelenleg a negyedik helyen áll, szerencsés esetben lehagyhatja a Dinamót a következő fordulóban, szerencsétlen esetben akár a nyolcadik helyig csúszhat vissza.
 
Újra negyedik

Újra negyedik