Hírek

Van der Sart Mahacskalába?

Szpartak - Anzsi 3:0

 

írta: Maurice

2011-08-15 03:01

A 20. forduló kedvezően indult az Anzsi számára: az éllovas CSZKA döntetlenezett a Rubin Kazannyal, a Zenit pedig az Amkar Permmel. Már csak a Szpartakot kellett volna megverni és bekaszálni a három pontot.

Gadzsi Gadzsijev előre megmondta, hogy nehéz lesz. A Szpartak pályája műfüves, az Anzsi számos játékosa, így Dzsudzsák Balázs is fáradtan tért vissza a barátságos válogatott meccsekről. Minden ellenünk szólt.

A műfüvet lemosta az eső, az Anzsi Mahacskalát pedig a Szpartak Moszkva. Az első gól rendben volt, ez a világ bármely pázsitján védhetetlen gól, függetlenül a gyep bio vagy mesterséges természetétől.

A harmadik ismét csudaszép volt, de a videófelvételeken nem tudjuk nem észrevenni Revisvili kapus tétova mozgását.

Az eddigi beidegződés alapján arra számítunk, hogy az Anzsi utazó nagykövetei becsöngetnek Edwin van der Sarhoz, és megemlítenek neki egy bosszantóan sokmillió eurós összeget, mire a negyvenéves veterán megkérdezi, hogy mi az az Anzsi Mahacskala, majd aláír négy évre a dagesztáni fővárosba. Védeni még biztos tud, mutathatna egy-két helyezkedős fortélyt, reflexmozdulatos trükköt Revisvilinek.

Az alábbi gólösszefoglalóban annyi még a figyelemre méltó, hogy mintha mindkét csapat proletárvörös mezben játszana. Esetleg gyanút foghatunk, hogy kicsit túl sok a sárgamezes játékvezető, de sok vizet nem zavarnak.

Dzsudzsák egy bekanyarodó szögletet kapásból kapura illeszt 10 méterről, kihasználva, hogy védő nem jut rá, de a leghátsó ember vesemedencéjéről felcsapódik a labda az égbe.

Még egy-két helyzetecske, de ha valaki azt mondaná, momentumunk nem volt, elhinném. A Szpartak ellenben elsöprő volt. Szép jelenetek, pazar futball, megérdemelt győzelem.

Az Anzsi Mahacskala ezzel a vereséggel a hatodik helyen áll az orosz bajnokságban.

 
Van der Sar-t Mahacskalába?

Van der Sar-t Mahacskalába?