Hírek

Tíz körömmel kapaszkodik a Macskahal

Anzsi - Volga 2:1 (1:1)

 

2011-09-12 22:01

A legutóbbi megtorpanás után most éppen bukdácsolnak az élcsapatok. A Zenit Szentpétervár jobb gólaránnyal vezeti a bajnokságot, ugyanúgy 46 ponttal áll, mint a CSZKA Moszkva. Meglepetésre mindkét csapat kikapott a 23. fordulóban, ennél nagyobb meglepetés csak az lett volna, ha egymástól kaptak volna ki. Eközben győzelmével a Macskahal ismét visszakúszott a negyedik helyre, hátránya már csak 6 pont.

Talányos, amit az élcsapatok művelnek az orosz bajnokságban. A CSZKA Moszkva nagyvonalúan szórja a pontokat, most éppen egy 4:0-s vereségbe futott bele hazai pályán a szintén moszkvai Dinamo ellen. A sok Dinamó közül ez az, amelyikben Kevin Kurányi játszik.

Talán a közelgő Bajnokok Ligája-szereplés köti le az érdeklődésüket, hiszen szerdán a francia Lille csapatával mérkőznek. Az is lehet azonban, hogy a közeledő orosz tél gondolata nyomasztja a moszkvaiakat. Tényleg nem lehet tudni.

A rossz példa ragadós: a Zenit egy zavaros első félidő kétgólos vezetését vesztette el a másodikban bekapott négyessel. Igaz, ők idegenben, a Lokomotív moszkvai otthonában kaptak ki.

A Zenit is hivatkozhat arra, hogy csak a BL foglalkoztatja őket: kedden a ciprusi APOEL várja őket. Ez még nem lenne olyan rettenetes, de jön ugye a hosszú orosz tél...

Az Anzsi Mahacskala 22 lába (plusz cserék) azonban nem remegett meg, ők csak a bajnokságra összpontosítanak. A 23. fordulóban a Volga Nyizsnyij Novgorod volt az ellenfél a mahacskalai Dinamó stadionban. Eto'o zsenije révén még az első félidőben kiegyenlítették a korábban megpattanóból benézett gólt.

Ezen a ponton elmondható, hogy Eto'o nem okoz csalódást: hetvenegynéhány perc dagesztáni foci után már két gólnál jár. A szurkolók helyi szokás szerint banánt vetettek neki a csukáját csókolgatták annak jeléül, hogy rokonszenvesnek találják a játékát, és egyáltalán, hogy szeretik. Ha előtte nem is, ezen a ponton Samuel vélhetően örökre szívébe zárta a mahacskalai közönséget.

A Nyizsnij Novgorod legjobbjai elleni győzelmet végül egy második félidőben esett Roberto Carlos-szabadrúgás hozta meg. A lepattanó labdát a Volga védője helyezte a saját hálójába.

Érdemes megfigyelni, hogy nagyon sűrű az orosz bajnokság mezőnye. Egy-két egymás után rakott győzelem a tabella élére viheti a csapatot, néhány szerencsétlen vereség azonban akár a 8. helyre is visszavethet. Ilyenkor a mentális felkészültség a döntő, hiszen alig néhány forduló van hátra a zord orosz tél megérkeztéig.

Dzsudzsák Balázst eközben napi több órás rehabilitációval és gyógytornával tartják formában, hogy aztán néhány hét múlva bevethető legyen a már oly sokszor említett orosz télben.
 
Nem remegtek

Nem remegtek