Hírek

Huszonöt van belőle a világon ettől a tenyésztőtől, a gitáros Slash is

derült részletek

 

írta: Juhász Ildikó Attila

2011-08-05 00:05

Dzsudzsák Balázsról már annyi részlet kikerült az internetre, hogy az első ránézésre feldolgozhatatlan. Főleg az olyan feldolgozónak, aki rá sem nézett Dzsudzsák Balázs premahacskalikus pályafutására, úgyhogy alapként annyit tud róla, hogy nagyon sok százmilliót keres évente, de lehet, hogy havonta, hogy szabadidejében egyre nagyobb csöcsökkel modellezget, meg hogy focista. És hogy most valami bombatölcsérbe igazolt, ahol az orosz maffia esőben-hóban fegyverrel kergeti a hepehupás pályán, és ezért kapja azt a sok pénzt.

Ha ennél részletesebb képet szeretnénk kapni vagy adni, arra nem jó, hogy Dzsudzsák Balázs interjúiból származó meg néha róla szóló szövegdarabokat vágunk egymás után. Valószínűleg másra sem. Ha csak úgy Dzsudzsák Balázs interjúiból származó meg néha róla szóló szövegdarabokat akarunk egymás után vágni, arra mondjuk igen. És hátha mégis kiderül valami.

- Azt mondom, hogy mindenféleképpen – mondja Dzsudzsák Balázs.

- Aztán (…) sajnos elfáradtunk egy picit – idézte másutt Dzsudzsák Balázs a Bëlga együttest, pontosabban esterházyzta, vagyis jelöletlenül idézte, azaz lopta. Nem lopta, ha biztosak lehetünk benne, hogy nem tudott róla, hogy a „22 férfi” szövegét nyilatkozza le éppen. Ha nem, akkor lehet, hogy igen.

- Ha én lenyilatkozom, hogy mennyire szeret az edző – nyilatkozta le Dzsudzsák Balázs.

Dzsudzsák is érző ember, ez kiderült. Kiderülhet ugyanakkor az is, hogy a Bëlga együttes esterházyzta (idézte jelöletlenül) (lopta meg) Dzsudzsák Balázst. Ahogyan az is kiderülhet, hogy Esterházy mindkettőjüktől többször is esterházyzott, de ehhez alaposan át kellene tanulmányozni az ő irományait (pont azért, mert nem jelöli, ha idéz, tehát olyan, mintha ő írta volna, elég nehéz észrevenni), úgyhogy valószínűleg örökre rejtve marad a bűn. Én neki nem állok, az biztos, a szemem kifolyik így is, annyi Dzsudzsák-interjút átnéztem most. Esterházy egyébként is csak egy vendéglátós, egy szövegeket méregdrágán vendégül látó író, aki fejben utazgat a tizenhatos mélyére, zavart tekintettel meredve szobája esőverte ablakán át a kert füvén ázó pöttyös labdára, miközben képzelgései nyomán teste remegni kezd, a verejték kiveri, végül gyöngyöző homlokát ingujjal törülni készülvén tollával arcára csíkot húz. Míg Dzsudzsák a dagesztáni Anzsi klub labdarúgója, aki a mahacskalai tarackon rúgja a lasztit, ha esik, ha fúj, és vélhetően sosem ábrándozik Esterházy izzadt, tollas homlokáról. De ha néha igen is, biztos le nem írná semmi pénzért. A Bëlgát viszont valószínűleg mindketten szeretik. És a pénzt is.

- főleg ebben a mai világban. – fejezte be egy hosszabb mondatát Dzsudzsák Balázs. A pénzről volt szó.