Hírek

Csak Balázzsal ne tamáskodjon a sors!

 

írta: Palik Dani

2011-08-14 10:02

Egy alig ismert ország, egy öntudatra ébredő nemzet. A sport a mindenük, ez tartja a lelket a dicső államszövetségből évekkel ezelőtt kiszakadt állam lakosaiban.

A demokrácia még csak csírázik, a gazdaságot néhány helyi potentát uralja. Még szerencse, hogy az egyiküknek szívügye a sport: saját vagyonából csillagászati összegeket költött arra, hogy a világ legjobb játékosait leszerződtesse. Az a kép lebeg a szeme előtt, hogy kis hazája kis csapatából világverő gárda lesz. Ki tudja, hogy az érkező világklasszisoknak ez az eltökéltség és a helyi rajongók mindent elsöprő lendülete vagy a sosem gondolt összegű fizetés nyom többet a latba. Tény, hogy a legjobb európai klubok ajánlatait elutasítva végül itt kötöttek szerződést. A csapat pedig lassacskán elég jól összeállt, minden adott a sikerhez.
Aztán egy napsütéses vasárnap, a forgalmas sétálóutcán, testőrei gyűrűjében tavaly lelőtték Dragan Dudicot, a Cattaro egyszemélyi szponzorát. Az olimpiai bajnok Varga Tamás hiába volt sikeres a montenegrói klubbal és ígért neki a tulajdonos személyesen elképesztő prémiumot, a hirtelen tragédia után olyan nagy lett a bizonytalanság, hogy még havi zsoldját sem kapta meg, a káoszból inkább hazamenekült Magyarországra. Ki beszél itt Dzsudzsiról? Senki. Csak csöndben bizakodunk, hogy a sors nem ismétli önmagát… Hajrá Balázs! Hajrá Anzsi! Éljen a Macsakhal!
 
Reméljük, Kerimov, az Anzsi-tulaj golyóálló

Reméljük, Kerimov, az Anzsi-tulaj golyóálló