Hírek

Barátságos felkészülési meccs Izlanddal

2011. augusztus 10. 19:45 - Puskás Ferenc Stadion

 

írta: Maurice

2011-08-09 00:30

Nagy futballnemzetek mérik össze erejüket szerdán, a szeptember eleji európabajnoki selejtezők előkészületeként. Most mégsem a Németország–Brazília, hanem a Magyarország–Izland összecsapásról lesz szó.

2005-ben a Matthäus-irányította magyar keret 3-2-re szégyenítette meg az emberhátrányban játszó jégföldieket, igaz, ehhez Gera két tizenegyesgóljára is szükség volt.

Azóta sokat fordult a világ, konkrétan hatot. Ugyanakkor különösen jó választásnak tűnik a svédek elleni, szeptember 2-ai mindent eldöntő hazai EB-selejtező előtt egy északi csapattal kipróbálni, mire képes a magyar védelem védők nélkül (Juhász Roland és Vanczák Vilmos nagyon besárgáztak, így nem bevethetők).

Azoknak a védőinknek azonban, akik játszanak, különösen Eiður Guðjohnsenre kell majd figyelnünk, aki, ha még nem vonult vissza teljesen a futballtól (a Chelsea, Barcelona stb. után most az AEK Athénnál játszik - az minek számít?), és esetleg bekerült az izlandi válogatásba, különösen veszélyes lehet. A Matthäus-féle keret ellenében gólt lőtt és gólpasszt adott. Igaz, ez még azelőtt volt, hogy kitört volna náluk a vulkán kétszer és belezuhant volna a pénzpiac, szintén kétszer. Más izlandi labdarúgó neve most nem ugrik be, de szerdán úgyis meglátjuk majd, nem igaz?

A Nemzeti Tizenegy és a Magyar Labdarúgószövetség sasfészkébe, Telkibe érkezve Dzsudzsák Balázs beszélt dagesztáni élményeiről a társaknak, és hangsúlyozta, hogy most Egervári Sándor szövetségi kapitánynak ki kell találnia valamit a svédek ellen.

Egervári mester ki is találta: az lesz, hogy Korcsmár Zsolt és Fehér Zoltán ölti magára a címeres adidaszpólót a besárgult védők helyett, mindketten első ízben. Halmosi Péter is kapott meghívót a védelembe, őt már a csak válogatott meccsekre szakosodott nézők is ismerhetik.

A mérkőzésre az Ibusznál lehet jegyet venni, és talán a helyszínen is (vagy ez túl merész feltételezés?), egy-kétezer forintért, tehát érdemes elmenni és megnézni, hogyan formálódik a csapat, és biztatni őket valamelyest, esetleg vérmérséklet szerint nagyon.

Ne feledjék: szerda 19:45, Puskás Ferenc Stadion. Zászlót hozzanak!
 
Korszerű futball: kis területen sok labdát adogatnak (fotó: fc-anji.ru?)

Korszerű futball: kis területen sok labdát adogatnak (fotó: fc-anji.ru?)