Hírek

A Macskahal legyőzte Tomot

 

írta: Maurice

2011-08-07 12:00

Dzsudzsák Balázs gyakorlatilag telt ház, több mint 15 ezer néző előtt, kezdőként lépett pályára első orosz Premjer Ligás mérkőzésén, amelyet magabiztosan, kapott gól nélkül hoztunk 2-0-ra. Gadzsijev elemezte.

Gadzsi Gadzsijev vezetőedző elnézést kért a győzelemért, és ígérte, hogy száraz talajon még jobban játszik majd a csapat. A mély, nedves (egyébként vadonatúj) dagesztáni gyöp nem kedvezett a 2-0-nál nagyobb arányú győzelemnek.

A mester dícsérte a tartalékokat, akik fel vannak készítve rá, hogy bármikor bevethetőek legyenek. Kiemelte Mahacs Gadzsijev játékát is, aki egyébként a fia. De az is lehet, hogy egyáltalán nem. Az azonban biztos, hogy két egymást követő mérkőzésen már másodszor talál be.

A csapat nagy nevei közül elsőként Buszufát emelte ki, aki nem mutatott nagyot a Tomszk ellen. A tréner ezt a Ramadán hatásának tulajdonítja, hiszen a Chelsea-ből igazolt, holland születésű marokkói középpályás lelkiismeretesen tartja a mohamedán böjtöt, ezért szombaton négykézláb játszott.

Gadzsijev edző Dzsudzsák játékával a kezdetben elégedett volt, hiszen párharcait rendre megnyerte, de a mérkőzés második részében már nem látta rajta a dagesztáni szinthez elengedhetetlen átütő erőt, ezért lehozta a 60. percben. Mint mondta, Dzsudzsák többet tud ennél, valószínűleg kimaradt néhány fontos edzés, és két hónapja nem játszott tétmeccset - latolgatta a mester.

Az erősen pixeles, szénné tömörített internetes sztrímeken (amelyeket természetesen nem néztünk, mert az illegális lett volna) annyi látszott, hogy Balázsnak volt egy-két momentuma, de a puskaport a bajnoki táblázatban előkelőbb helyeken tanyázó moszkvai és szentpétervári csapatok ellen tartogatja (szárazon). Egy ügyes előre lőtt passz rémlik fel, amit egy csapattárs tékozolt el, valamint egy bal szélről előrántott Dzsudzsákos beindulás, melynek a végéről az ígéretes lövést a Tom védője blokkolta le.

Balázs elmondása szerint nagy kedvvel és futballéhesen játszott, kicsit pipa volt, hogy lecserélték, és alig várja a folytatást.

Az izlandi barátságos válogatott mérkőzésre készülve hamarosan hazautazik, hogy a nemzeti tizenegy többi kiválóságával egyeztessék élményeiket az európai élbajnokságok legújabb eseményeiről.
 
Dzsudzsák meghágja Alekszander Prudnyikovot annak Tomszk elleni gólja miatt (fotó: fc-anji.ru)

Dzsudzsák meghágja Alekszander Prudnyikovot annak Tomszk elleni gólja miatt (fotó: fc-anji.ru)